De lokale marktplaats voor duurzame energie
met elkaar, voor elkaar en van ons allen

Over Heerde Energiek

icon

Enthousiaste vrijwilligers zetten zich in voor duurzaamheid

Op 28 juni 2017 is energiecoöperatie Heerde Energiek opgericht. De coöperatie is een initiatief van de raadscommissie Duurzaam en een groep enthousiaste inwoners van de gemeente Heerde.

Heerde Energiek is het initiatief van een aantal mensen dat het gebruik van energie wil verminderen en de opwekking en het gebruik van duurzame energie in onze prachtige gemeente wil bevorderen. Vrijwilligers die de handen uit de mouwen steken om gezamenlijk, als inwoners van de gemeente Heerde, toe te werken naar minder fossiele brandstoffen en meer ‘groene’ energie binnen de gemeente.

Heerde Energiek wil inwoners en bedrijven in Heerde kennis, advies en mogelijkheden bieden om gebruik te maken van duurzame energie. Zo ontwikkelt de coöperatie projecten waarbij gezamenlijk geïnvesteerd wordt in zonnepanelen op grote lege daken. Daarnaast ondersteunt Heerde Energiek met het organiseren en stimuleren van duurzame wijkinitiatieven. Ook wordt er gewerkt aan projecten om waterkracht en mestvergisting te benutten.

Wilt u als vrijwilliger een bijdrage leveren aan onze coöperatie? Laat het ons weten via het contactformulier!