Heerde Energiek in 2022

Foto van de voorzitter Gert de Vos

Wat verwacht voorzitter Gert de Vos in het jaar 2022 te bereiken? In de eerste plaats gaat Heerde Energiek samen met de inwoners door met het opwekken van groene energie door het plaatsen van zonnepanelen op grote daken. Daarnaast zitten er nieuwe projecten in de pijplijn.

Er is goed contact met de Heerder werkgroep die zich sterk maakt voor geluidswallen langs de N50. Die geluidswallen kunnen ook met zonnepanelen worden belegd. Dat belooft een mooi lokaal project te worden. Dat geldt ook voor de solar carport bij het Heerderstrand. Veel wordt verwacht van de samenwerking met de coöperaties van Hattem en Oldebroek voor de aanleg van een zonneweide.

Uiteraard blijft het werk van de energiecoaches ook in 2022 een belangrijke doelstelling voor Heerde Energiek. Hiermee worden de inwoners van Heerde geholpen bij de verduurzaming van hun woning. Gert de Vos roept de inwoners op het werk van Heerde Energiek te ondersteunen door lid te worden voor € 15,- per jaar. Het geeft je de gelegenheid om mee te praten en beslissen en waar mogelijk ook mee te profiteren.