De penningmeester stelt zich voor

foto Thale Westebring

Als boerenzoon uit Drenthe heeft Thale Westebring altijd al belangstelling gehad voor natuur en milieu. En hij volgde dan ook de ontwikkelingen op het gebied van zon- en windenergie en alles wat daarmee samenhangt. Het is dan ook niet verwonderlijk dat er bij hem en zijn vrouw Annemieke 15 zonnepanelen op het dak van de garage en de carport liggen.

Daarmee kon Thale aanvankelijk voorzien in de eigen energievoorziening. Toen de beide zoons het huis verlieten hield Thale opeens energie over. En zo werd het plan geboren om met de overtollige energie elektrisch te gaan rijden. Maar ja, toen kwam Thale weer tekort vanwege de vele kilometers die hij maakte. Op dat moment kreeg Thale Heerde Energiek in zicht.

Heerde Energiek is een door de burgers opgerichte coöperatie die collectieve zonnedaken realiseert. Het is bedoeld voor burgers die geen panelen op hun eigen dak kunnen leggen maar wel groene energie willen gebruiken. Ook die burgers die wel panelen op het eigen dak hebben maar extra energie nodig hebben voor de elektrische auto kunnen bij Heerde Energiek terecht.
Thale is intussen penningmeester van Heerde Energiek.

Bent u geïnteresseerd in Heerde Energiek? Kijk nog eens verder op www.heerde-energiek.nl of stuur een berichtje naar info@heerde-energiek.nl