2de ledenvergadering Heerde Energiek

foto ALV 2020

Op drie grote daken heeft Heerde Energiek het afgelopen jaar zonnepanelen kunnen leggen. Ook het vierde dak kan binnenkort in productie worden genomen. En dan te bedenken dat een jaar geleden nog geen enkel zonnedak was gerealiseerd. Deze en andere feiten kon voorzitter Gert Vos presenteren op de Algemene Ledenvergadering van Heerde Energiek die op woensdagavond 12 februari 2020 in de Heerd werd gehouden.

Voorafgaande aan het zakelijke gedeelte speelden drie leden van de theatergroep Kring Lopen een korte scene. Daarin werd duidelijk gemaakt dat de verduurzaming van de samenleving ook vervelende consequenties kan hebben voor de burgers. Je zult opeens een grote windmolen bij jouw rustieke camping krijgen!
Na deze pakkende inleiding kregen de leden van Heerde Energiek te horen welke werkzaamheden bestuur en vrijwilligers hebben verricht sinds de vorige Algemene Ledenvergadering 2019. Daaruit bleek wel dat het veel voeten in de aarde heeft voordat een functionerend zonnedak is gerealiseerd. De Algemene Vergadering sprak haar dankbaarheid uit voor al de inspanningen die bestuur en vrijwilligers hebben verricht.

De energiecoöperatie Heerde Energiek is een burgerinitiatief. Het zonnedakenproject is gericht op burgers die geen geschikt dak hebben voor zonnepanelen of niet het geld hebben om in zonnepanelen te investeren. Heerde Energiek heeft inmiddels 115 leden van wie 62 leden energie afnemen van de coöperatie.
Tijdens de vergadering werden ook de plannen voor de toekomst gepresenteerd. Naast nog meer zonnedaken, wil Heerde Energie streven naar het opleiden van energiecoaches die de burgers op een verantwoorde wijze kunnen adviseren bij het proces van verduurzaming. Ook wil Heerde Energiek de ontwikkelingen op het gebied van de energietransitie, verduurzaming bijhouden en mobiliteit bijhouden. En waar mogelijk en wenselijk wil Heerde Energiek participeren in deze processen.
Meer weten over Heerde Energiek? Zie www.heerde-energiek.nl of Lucius de Graaff bellen 06 11 92 89 12