Stroom voor de auto

Thale Westebring bij zijn elektrische auto

Stroom voor de auto

Als boerenzoon uit Drenthe heeft Thale Westebring altijd al belangstelling gehad voor natuur en milieu. En hij volgde dan ook de ontwikkelingen op het gebied van zon – en windenergie en alles wat daarmee samenhangt. Het is daarom ook niet verwonderlijk dat er bij hem en zijn vrouw Annemieke vijftien  zonnepanelen liggen op het dak van de garage en de carport. Daarmee kon hij tot voor kort zichzelf voorzien in de energiebehoefte van rond de 3000 kwh. Toen de beide zoons het huis verlieten, hield Thale opeens 500 kwh over. En wat doe je daarmee? Toen werd het idee geboren om met de overtollige energie elektrisch te gaan rijden. Maar ja, toen kwam Thale weer zo’n 1000 kwh te kort voor de kilometers die hij maakt.

Op dat moment kreeg Thale de plannen van Heerde Energiek onder ogen. Dat is een coöperatie voor de gehele gemeente Heerde die gericht is op gezamenlijke projecten voor het opwekken van zonenergie. Elke burger kan lid worden van deze coöperatie en mee profiteren van deze zonenergie. Thale Westebring heeft zich inmiddels aangemeld en maakt deel uit van het bestuur. Nu hij wat minder is gaan werken, is hij bereid mee de schouders te zetten onder Heerde Energiek. En hij hoopt dat veel inwoners van de gemeente Heerde lid of donateur worden zodat Heerde zo snel mogelijk als ‘energie neutrale gemeente’ kan worden bestempeld.

Bent u ook geïnteresseerd in zonnepanelen of in het deelnemen aan een gezamenlijk project? Kijk op de website www.heerde-energiek of stuur een mail naar info@heerde-energiek.nl