Duurzame projecten
voor alle inwoners van de gemeente Heerde

Samen verduurzamen

Heerde Energiek wil het gebruik van duurzame energie mogelijk maken voor alle inwoners van gemeente Heerde. Daarom worden er de komende tijd verschillende projecten opgestart waar inwoners van de gemeente aan kunnen deelnemen. Binnenkort vindt u op deze pagina meer informatie over de verschillende projecten en kunt u zich aanmelden.

Groot dak met zonnepanelen.

Ook u kunt deelnemen

De projecten van Heerde Energiek zijn voor alle inwoners van Heerde, ongeacht of uw (eigen) woning wel of niet geschikt is. U kunt uw woning of pand beschikbaar stellen voor een project óf meedoen aan een collectief project.

Heeft u:

  • een huis, garage of schuur met dak op het zuiden of plat dak, maar heeft u niet zomaar het geld liggen voor de investering in zonnepanelen?
  • een bedrijfspand, verenigingspand of perceel wat u beschikbaar wilt stellen voor zonnepanelen, maar gebruikt u zelf weinig energie?
  • een huurhuis of een eigen huis dat niet geschikt is voor zonnepanelen maar wilt u wel lokale, groene energie gebruiken?
  • kapitaal waarvoor u een investering met goed rendement zoekt?

Dan komen wij graag in contact!

Meedoen met een zonnedak? Meld u aan voor Heerde op Rozen!

Groene stroom uit je eigen omgeving zonder zelf te investeren in zonnepanelen? Heerde op Rozen maakt dit mogelijk door zonnesystemen op grote daken aan te leggen en daarbij gebruik te maken van de Regeling Verlaagd Tarief (postcoderoosregeling). De zonnedaken worden binnen de gemeente Heerde gerealiseerd op schuren in het agrarisch gebied of op panden op bedrijvenlocaties.

Op dit moment hebben we zicht op meerdere projecten waar we per project tenminste 200 tot meer dan 1000 zonnepanelen kunnen plaatsen.

Bekijk de video voor uitleg over de werking van Heerde op Rozen.

Klik hier om de informatieflyer te downloaden

Wilt u meedoen? Meld u met onderstaand formulier aan.

Voorbeeldproject

Groene elektriciteit uit waterkracht in Heerde

We hebben in onze gemeente naast de prachtige windmolens, ook een heuse watermolen. Nu steeds meer mensen nadenken over alternatieve vormen van energievoorziening en er stevig wordt ingezet op wind- en zonne-energie, was het een unieke kans om in Heerde ook de watermolen weer tot leven te wekken.

In 2018 is er bij Volkers een nieuw waterrad geplaatst met daaraan gekoppeld een generator. Oftewel: hier wordt groene elektriciteit opgewekt door waterkracht.