Overeenkomst met voetbalclub SEH

Ondertekening contract met SEH

Sportclub Excelsior Heerde heeft het dak van zijn clubgebouw verhuurd aan de energiecoöperatie Heerde Energiek voor het leggen van zonnepanelen. Dit in het kader van de verduurzaming in de gemeente Heerde. Alle inwonenden van de gemeente Heerde zijn in de gelegenheid gesteld in

Het is heel bijzonder dat een sportvereniging en een burgerinitiatief elkaar hebben gevonden in het kader van de lokale verduurzaming. Op dinsdag 12 oktober hebben de voorzitter van SEH, Barend de Ruiter, en de secretaris van HE, Jan Olthuis, hun handtekening geplaatst onder de huurovereenkomst. Barend de Ruiter ziet de ondertekening als een belangrijke stap bij het verduurzamen van de sportaccomodatie. Een stap die vooral belangrijk is voor de volgende generaties. SEH heeft al verschillende stappen gezet in de verduurzaming van het eigen gebouw. Het dak is inmiddels geïsoleerd. Er is dubbel glas geplaatst en de verwarming en warmwater voorziening zijn van het gas af. Ledlampen zorgen voor de verlichting van het hoofdveld.

Het dak van het clubgebouw maakt nu onderdeel uit van een project van Heerde Energiek met vier daken. Naar verwachting zal het dak van SEH als eerste operationeel zijn. Wanneer alle vier daken operationeel zijn, heeft Heerde Energiek twee projecten afgerond en operationeel. Daarna komt in zicht deelname aan het project Heerderstrand. Een deel van de parkeerplaats zal worden overkapt en bedekt met zonnepanelen. Het doel is dat Heerde Energiek voor 20% in dit derde project zal participeren.

Dak SEH in ontwikkeling