Uw woning isoleren, het loont!

Muur met spouwmuur

Uw woning isoleren, het loont!

De verduurzaming van de Nederlandse samenleving staat in het middelpunt van de belangstelling. In het energieakkoord is bepaald dat Nederland CO2 neutraal moet worden. Het opwekken en gebruiken van duurzame energie is hierbij een belangrijk punt. Maar misschien wel net zo belangrijk: het verlagen van ons energieverbruik. Dit kan bijvoorbeeld door het isoleren van uw woning. Een van de inwoners van Heerde, Wim Meijer, vertelt hierover.

Wim Meijer was in zijn werkzaam leven makelaar en kwam daarom in veel woningen. Na-isoleren van woningen werd al veel toegepast maar dit maakte Wim niet bepaald enthousiast. “De kwaliteit van isolatie was erg wisselend”, zegt Wim, “De afgelopen jaren zijn isolatiematerialen en materialen echter steeds beter geworden en dus besloot ik mijn huis te isoleren” aldus Wim.

De spouwmuur werd met minerale wol volgespoten door een specialistisch bedrijf. In de winter bleek al snel het verbluffende resultaat: “Voorop staat het verbeterde comfort: de wanden in de woonkamer zijn niet meer koud en er is geen vervelende tocht meer”, aldus Wim, “Ook het effect op het energieverbruik was groot!” zegt Wim. Het gebruik van gas voor verwarming nam met 30% af en Wim heeft zijn investering in drie jaar terugverdiend.

De nadelen van het isoleren van de woning? “Die waren er niet”, zegt Wim lachend, “Had ik het maar eerder gedaan!”. Het enthousiasme van Wim maakte ook zijn buren enthousiast en ook zij besloten hun woning te isoleren. Heeft u interesse in woningisolatie? Voor meer informatie kunt u terecht bij Energiecoöperatie Heerde Energiek. Deze groep enthousiaste Heerdenaren helpt u met een onafhankelijk advies. Isoleren loont: voor het klimaat en voor uw portemonnee!

Meer informatie? Mail naar info@heerdeenergiek.nl.