Grote belangstelling Duurzaamheidsmarkt

Duurzaamheidsmarkt in de Noordgouw op 8 maart.

Duurzaamheidsmarkt druk bezocht

Waar kan ik nog op besparen? Hoe kom ik van het gas af? Hoe maak ik mijn tuin klimaatbestendig? Zo’n 400 inwoners van de gemeente Heerde bezochten de duurzaamheidsmarkt op 8 maart in de Noorgouw om informatie in te winnen en ideeën op te doen over duurzaam wonen en leven. Vanwege de grote belangstelling voor de workshop ‘Hoe maak ik mijn huis duurzaam’, werd deze workshop tijdens de avond herhaald. Veel belangstelling was er ook voor de workshop van Heerde Energiek over de mogelijkheden tot collectieve duurzame energieopwekking in Heerde.

Bert de Weerdt en de familie Boonstra waren als duurzame huiseigenaren aanwezig om hun ervaringen te delen. Ook konden bezoekers zich inschrijven voor energieadvies. Opvallend was dat veel bezoekers gericht op zoek waren naar informatie over het gasloos maken van hun woning. Naast duurzaam wonen was er veel aandacht voor biologisch en gezond eten met lekkere proeverijen. Zorgpartijen waren aanwezig met informatie over langer thuis wonen. Natuurorganisaties brachten de waarde van onze groene leefomgeving onder de aandacht.

Wethouder Wolbert Meijer spreekt van een groot succes: “Ik ben er trots op dat we dit met elkaar hebben neergezet. Duurzaamheid heeft de aandacht en interesse van iedereen in de gemeente Heerde. Dat geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

Ook Silvia van Amerongen, voorzitter van de werkgroep duurzaamheid is heel blij met het resultaat: “Als raad hadden we verwacht dat we vanavond nieuwe ideeën aan inwoners van Heerde konden presenteren. Maar het tegenovergestelde is gebeurd, wij zijn verrast door het enthousiasme en ideeën van de bezoekers. Er wordt al zoveel gedaan in Heerde. Dat het nu samenkomt op deze markt is echt heel mooi.”

Stand van Heerde Energiek tijdens duurzaamheidsmarkt
Workshop tijdens de duurzaamheidsmarkt
Gert de Vos geeft presentatie